NORSK FÖRETAGSGRUPP ETABLERAT 1919 - OMSÄTTNING CA 900 MILJONER MED KONTOR I 5 LÄNDER.
Plamek AS är ett företag i Rubb Industries.

Rolf Engh, Hans Kristian Torgersen och Arne Hans Torgersen. Bilden är tagen i 1958 i företagets lokaler på Sørkedalsveien på Majorstuen.

Från Sadelmakare till Hallmaker

1919: Hans Kristian Torgersen startar sadelmakeri i Oslo. Arbetet består av att göra selar och hästsadlar.

 

1954: Arne Torgersen övertar verksamheten och bildar företaget ”Hans Torgersen & Son” i Oslo. Huvudprodukten är invändig panelklädsel till bilar och senare även klädsel till säten.

 

1960: Hallmaker startar produktion av presenning till VW Pickup.

 

1966: Hallmaker flyttar från Oslo centrum till Skui i Bærum.

 

1969: Hallmaker flyttar till Krøderen – Buskerud där två moderna verkstäder har etablerats varav en har utrustats med en automatisk högfrekvent svetsmaskin för PVC-membran.

 

1984: Tredje generation tar över företaget och fusionerar i två separata enheter. Hallmaker Gruppen AS och HTS Hans Torgersen & Son AS.

 

1987: Hallmaker ingår deras första hyresavtal. Kunden är SAS.

 

2002: Hallmaker får patent på sitt isolerade plasthallskoncept under varumärket Thermohall ®.

 

2005: Hallmaker köper upp majoriteten av aktierna i Balkongsystemer AS, en norsk leverantör av räcken och inglasningsprodukter.

 

2006: Hallmaker etablerar sig i stålbyggmarknaden genom uppköp av Linto AS.

 

2009: Hallmaker köper 50% av Rubb Group och 100% av aktier i Arqdesign Byggprodukter AB.

 

2010: Hallmaker etablerar sig för första gången i utlandet med dotterbolag i Konstpol i Polen, ett företag som levererar stålbyggnader och stålkonstruktioner till det polska och skandinaviska marknaden.

 

2011: Hallmaker Lokaluthyrning AB etableras i Sverige.

 

2012: Hallmaker Lease Inc. Etablerades i USA. Första leveransen är hallar för uthyrning till godsterminalen Virginia International Terminals.

 

2013: Hallmaker Rental Oy etablerades i Finland. Första kunden är Prysmian Cables & Systems Oy.

 

2014: Hallmaker bygger flyghangar för Dreamlineplan till Norwegian på Gardermoen, det största kontraktet i Hallmakers historia. Ett annat prestigeprojekt detta år är Shells undervisningscenter på Ormen Langes landanläggning på Aukra.

 

2015: Hallmaker Ltd. Etablerades i England.

 

2017: Hallmaker Rental Ltd. Etablerades i England. Hallmaker Gruppen AS är nu mer gemensamt ägt av Truls Torgersen och Haldorsen-familjen, som formar moderbolaget för en paraply av flera framgångsrika företag inom stål & dukhallsindustrin.